Jazz i trekanten og andre skønne ting !

Amager Strand og min bare røv

Solen er over os.. Ja det er faktisk noget vi skal tale om. For det sker meget sjældent. Jeg bor så tæt på Amager Strand man kan komme. Hvilket er en gave – præcis den uge om året, hvor alle tonser rundt som udendørstosser og ligner nogle der aldrig tager hjem igen. Der taler jeg mest om alle de familier, der kommer med fuld solafskærmning, klapstole, grill, ekstra legetøj og eget stangstativ. Ja ja så er familien Danmark saftsuseme på stranden. Det er dem vel ondt.. Jeg synes jo også det er hyggeligt på stranden. Måske sjovest at betragte opsætningen og nedrivningen af strandprojekterne – jeg overvejer om disse turer kan være grund til de mange skilsmisser 🙂

13833467_10153783435394607_102099673_o

Selvom jeg synes dette er lidt sjovt, skal jeg da gerne være den første til at kaste et tæppe under armen og friskblandet saft for at nyde lidt havluft og solstråler på kroppen. Det var præcis, hvad mine to skønne veninder havde aftalt i torsdags; ret spontant.

Turen tog ligesom bare en anden drejning end jeg først lige havde tænkt.

Nudist på Amager Strand

For da min veninde mødte frisk op og proklamerede, at idag kørte hun altså nudiststilen, mest fordi hun altså ikke gad de der streger og den hvid numse man får når man bruger badetøj.. ja, så skulle jeg altså lige overveje det en ekstra gang. Først tænkte jeg: Hvilken nudist strand? Hvorefter hun, håbløst sukkende,  måtte fortælle mig, at området mellem bunker 2 og 3 er det bedste nudist område ( jeg har boet her i næsten to år og må indrømme, at lige den havde jeg altså ikke fanget).

13839761_10153783435504607_1986470197_o

Da jeg ligesom var blevet retmæssigt informeret i nudistområderne, så var det jo bare at komme afsted. Jeg havde altså taget badetøj på, da jeg kunne mærke, at jeg ligesom ikke havde indstillet mig mentalt på den pludselige kropslige frihed. Sagt på en anden måde. Jeg tror bare ikke jeg var mentalt indstillet på at møde nogle jeg kendte, mens jeg lå med min bare røv på Amager Strand.

Så der lå vi, mig topløs ( det gør jeg altså for det meste) og min veninde splitter Hans Jørgen. Det er som sådan ikke noget jeg har et problem med. Da jeg alligevel så et par fnise lidt, da de gik forbi fik det mig til at tænke.

Hvad er der med det her nøgenhed, der kan få granvoksne mennesker til at føle lyst og skam på rekordtid? Hvad er det, der er så vildt ved det nok mest naturlige i verden lige efter mad og drikke?

Selv er jeg opdraget frisindet, ihvertfald når det gælder kroppen. Jeg kan ikke huske tilbage på nogen tidspunkter, hvor kroppen ikke var en naturlig del af hverdagen. Kroppen var der bare, man skulle ikke føle noget bestemt omkring den. Nøgenhed var ikke en særlig begivenhed.

Det gjorde mig nysgerrig og vi kom alle tre til at tale om, hvad der var ved nøgenhed, der gør det så sårbart. Hvad gør at man ikke bare kan hoppe på cyklen nøgen på arbejde hvis det er godt vejr?

Altså lige ud over det faktum, at nogle arbejder med børn og jeg stadig ikke har lyst til i lyskrydset at møde Hanne fra regnskab

( Vores regnskabskvinde hedder altså ikke Hanne, men lad os nu antage hun gør).

Selv har jeg altid haft et ret afslappet forhold til det at være nøgen. Altså… let´s face it..  det er jo ikke en storslået begivenhed.. jojo måske hvis jeg stødte på ham her:

ld22

Daniel Louisy

Selv der – er der dog langt til, at jeg ville føle, at det var noget jeg skulle fremhæve som værende skelsættende i livet. For lad os nu lige være ærlige, det er jo set før. Det er jo ikke sådan man kigger og bliver væltet bagover og udbryder nej har du også sådan en! (der mener jeg selvfølgelig navlen) :D.

Jeg indrømmer da gerne, at jeg nok er rimelig frisindet når det kommer til kroppen, men come on. det er sku da lidt sjovt, at man som voksen stadig fniser, når man ser en uskyldig bar røv ligge der på Amager Strand. Så er det altså ikke mere vovet er min påstand.

Jeg tænker at, hvis vi alle sammen turde være lidt mere afslappet omkring vores kroppe og kropslighed, så ville folk lære noget mere om sig selv. Det handler ikke om sex eller seksualitet men at være kropslig. Bruge kroppen, mærke hvad der sker i din krop.. Som min kære yogainstruktør sagde:

Mærk hvad der sker i din krop uden at dømme- bare mærk

Det tror jeg kunne hjælpe mange til ikke at være så forskrækket over, hvad der sker fra halsen og ned. Vi siger vi har travlt og render rundt hovedløse. Jeg vil i højere grad påstå, at vi måske er kropsløse. For jeg har mødt mennesker, der aldrig har turde mærke sig selv. Det eneste der sker er, at det vi ikke kender bliver farligt og anderledes. Så man kan grine af det der med at ligge med røven bar på Amager Strand, men sådan nogle små ting tror jeg ville gøre en forskel, når vi ser på, hvor snærvert synet i Danmark er på kroppen og idealet.

Jeg synes ikke vi skal hylde nøgenhed eller gemme den væk. Den skal bare være en naturlig del af hverdagen. Jeg synes stadigvæk at dette foto projekt er supersejt. Det viser nemlig helt naturligt hverdagen og nøgenhed kombineret.

dI8lHqDQ3A

 

https://thenuproject.com/recent

Så vil jeg altså stadigvæk engang imellem tage en dukkert splitter ragende Hans Jørgen, men jeg tror alligevel, at jeg gemmer det til de dage, hvor stranden ikke forveksles med Nørreport station og hvor familier ikke spiller stangtennis lige ved siden af.

Sushi og bramfri snak

Vi endte aftenen med sushi ved stranden og bramfri snak om livet på godt og ondt. Det er noget jeg synes er helt særligt og befriende ved de her kvinder. Vi kan tale om alt på godt og ondt. Intet bliver pakket ind og jeg er ikke helt klar over hvem af os, der er mest tossede men det er da dejligt, at vi alle bare kan være ærlige; også selvom det ikke er passende… og det er det sjældent.

13836035_10153783467589607_1821336719_o13839744_10153783467644607_1870299366_o

13833193_10153783467544607_470935908_o 13844311_10153783467654607_1798751251_o

13835867_10153783647424607_477014863_o

Let it go 

For mig handler det ikke om at slippe noget fri, men at udforske kroppen i bevægelse tillade sig, at  kropslighed og frihed er en helt naturlig del af livet. Så nøgen yoga here we go… Nårh ja der er jo nogen sindsyge mennesker, der skal prøve det. Jeg håber dog stadig at Hanne fra regnskab snupper et andet hold! Loven siger trods alt ikke noget om, at det er ulovligt at være nøgen i Danmark medmindre andre finder det upassende og stødende! haha.. Jeg ved ikke om nøgen Yoga er i den kategori men who gives a fuck.. Vi lever jo kun en gang.

2009-12-29---Maria-280-2-edit-web

Billedet er taget i 2009 af Simon Falentin Olesen, der ejer byflou.com.

Så dengang var jeg også helt okay med min krop og det at være nøgen. Det var vidst i samme tidsrum jeg stillede op til bodypaint.

Hvordan har du det med nøgenhed?

En nøgen, ærlig og frisindet hilsen fra mig..

13479528_10153695528784607_1598618619_n

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jazz i trekanten og andre skønne ting !